loader image
X și 0 pe zăpadă
Photo credits Școala Gimnaziala nr.28 Galați.
Iarna vine la pachet cu măreția ei albă și frumusețea de nedescris. Natura se îmbracă în alt veșmânt, iar zăpada acoperă toate culorile așternute de toamnă peste păduri, poieni și sate.

Ai zice că viața se așează la masă cu somnul și intră în hibernare, iar tot ce a fost însuflețit îngheață sub puterea frigului pătrunzător.

Chiar dacă pare că totul împietrește în timp, avem posiblitatea să privim peisajul prin ochii unui artist, să ne bucurăm de pânza albă pe care ne-o oferă iarna și să o îmbogățim cu ideile noastre îndrăznețe de colorare sau întrebuințare a acesteia.

Mai multe detalii

Și da, profităm din nou de zăpada frumoasă care ne înconjoară și de data aceasta o folosim pentru a trasa pe ea cadranul jocului X și O.

Pentru că vei ieși în natură, de data aceasta X va fi înlocuit de două crenguțe uscate și 0 de un con. Poți folosi și alte materiale înlocuitoare.

Așadar, trasează pe zăpadă tabelul format din 3 linii și 3 coloane, strânge suficiente crenguțe și conuri pentru ambii jucători și începe să joci.

Cel mai probabil că toată lumea știe cum se joacă, dar descriem sumar regulile, pentru orice eventualitate.

1. Fiecare jucător pune pe rând, în câte o căsuță din tabel, un con sau două crenguțe suprapuse, în formă de X.
2. Jucătorul care marchează primul 3 căsuțe consecutive pe orizontală, verticală sau diagonală caștigă jocul.

Fă o fotografie din timpul jocului și păstreaz-o într-un folder online.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.