loader image
De la flori de soc la socată
Vara aduce cu sine un buchet de…flori de soc. Și noi ne punem pe făcut socată.

Florile de soc, implicit și băutura răcoritoare preparată cu ele, au foarte multe beneficii pentru sănătate, în special pentru sistemul digestiv. Iar ceaiul de soc – la fel și socata – e un bun ajutor natural pentru afecțiuni respiratorii, de la simple răceli, viroze, la bronșite. Ajută chiar și în cazurile de alergii respiratorii.

Haideți să facem socată împreună.

Mai multe detalii
Pași de urmat:
Pentru o socată reușită ai nevoie de un borcan de 5 litri, 10 flori de soc, 500 gr de zahăr (poți echilibra cantitatea de zahăr după gust), 3 – 4 lămâi și apă.
1. Mergi în natură și culege cel puțin 10 flori de soc. Alegele pe cele mai inflorite și frumoase.
2. Pregătește borcanul pe care îl vei folosi și limpezește florile de soc cu atenție.
3. Într-un vas separat pune zahărul și apă călduță, amestecă bine până când acesta se dizolvă.
4. Spală bine lămâile și taie-le în felii.
5. Pune florile de soc, lămâile și apa cu zahăr în borcan.
6. Completează cu apă, dar nu umple borcanul de tot ca să lași spațiu pentru fermentare. Dacă vrei să grăbești procesul de fermentare poți adăuga și puțină drojdie.
7. Acoperă borcanul și așeză-l într-ul loc însorit.
8. Amestecă zilnic conținutul, iar după 5 – 7 zile poți să te bucuri de un pahar de socată.
Păstrează fotografia și încarc-o într-un folder online.
[categories]

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.