loader image

Pandantiv cu pietre locale

Produsele și conceptul hand made există de când a început omul să meșterească prin gospodărie sau în jurul acesteia. Încă din cele mai vechi timpuri am folosim elementele din natură pentru a ne înfrumuseța sau împodobi ținutele.

Odată cu Revoluția Industrială, a apărut conceputul de producere în masă, iar procesul de fabricație a bijuteriilor a fost tehnologizat. Deși conviețuiesc ambele modalități de creare a accesoriilor (manual și tehnologizat), în ultimii ani bijuteriile îndeletnicite manual au căpătat o valoare aparte.

Cum nouă ne place educația în natură, ne-am gândit să schimbăm perspectiva și să punem natura în bijuterii. Astfel îi subliniem valoarea și sub o altă formă.

Te-am făcut curios?
Haide să vedem ce putem crea împreună!!!

Mai multe detalii
După cum sperăm că știți deja, leagănul FNO în România este în zona carboniferă Valea Jiului. Avem în echipă oameni creativi care au valorificat cea mai cunoscută rocă locală (huila) sub diferite forme, pe care dorim să vi le împărtășim și vouă.
V-ați gândit că ați putea face asta și voi, cu pietrele din ograda voastră?

Iată ce resurse sunt necesare pentru a putea crea pandantive, folosind pietre din natura înconjurătoare: suport pandantiv, agățătoare pandantiv, pistol de lipit cu silicon, rezerve batoane de silicon, bază pandantiv. Dacă nu iei o bază care include deja prinzătorile, atunci vei avea nevoie și de prinzători și de un clește cu 3 funcții.

Pași de urmat:

1. Cumpără materialele necesare pentru confecționarea pandantivelor, enumerate mai sus. Recomandăm această sursă: https://www.decohobbyart.ro

2. Ieși în natură și caută pietre atrăgătoare, cu forme și culori deosebite (atenție la respectarea dimensiunilor suportului pentru pandantiv ales). Du pietrele acasă, spală-le, șterge-le, lăcuiește-le și lasă-le să se usuce peste noapte. Există și opțiunea să le fărâmițezi și să folosești bucățelele mici de pietre pentru a le lipi pe suportul pentru pandantiv. În acest caz, lăcuirea o faci după lipirea bucățelelor.

3. Începe dibăcia. Folosind pistolul cu silicon, lipește piatra aleasă/bucățelele de piatră pe suportul pentru pandantiv. Lasă-le să se usuce peste noapte.

4. Adaugă baza pentru pandantiv (găsești diferite variante de șnururi pe website-ul împărtășit). Gata, pandantivul tău este finalizat.
Cutia de ambalaj este opțională, dar cu siguranță are efect atunci când dăruiești bijuteria.

5. Oferă pandantivul cadou sau crează o colecție întreagă și strânge fondurile primite la schimb pentru a contribui la realizarea unui proiect comunitar.

Fă o poză cu pandantivul și salvează-o într-un folder online.
[categories]

Linkuri utile:

Program al Fundației Noi Orizonturi. Designed by Node.